11 Şubat 2011 Cuma

            CEM YILMAZ'IN İSYANI
Türkiye'nin en komik adamıdır Cem Yılmaz. Yıllar önce İzmir'den başladı yolculuğa ''Bir Tat Bir Doku'' serisinin ardından gelen ''Milenyum'' gösterisi ile bayrağı kimselerin ulaşamayacağı zirveye dikti. Tabi bu arada, her biri gişe rekorları kıran sinama filimleri ile yerinin asla doldurulamayacağını kanıtladı. Bulunduğu her projede zeki espirileri ile kendisine gülmeyi bir refleks haline getirdi. Bu saatten sonra ''gık'' dese herkes güler.
Ancak şu günlerde büyük bir derdi var başarılı komedyenin. Derdinin sebebi ise paylaşım sitelerinde ve internette yapılan bazı espirilere CMYLMZ imzası atılması. Bazı espireler dediğime bakmayın espirilerin hepsi siyasi, yani Cem Yılmaz'ın bu güne kadar hiç tercih etmediği espiri türü, taşlama. Haberi okuyunca ben de Cem Yılmaz'a haksızlık ediliyor, bunu yapanlar çok ayıp etmişler diye düşündüm. Ancak, Cem'e ait oldu iddia edilen ve Cem'in başını ağrıtan o espirilerden 'İstikbal Marşı'nı da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Cem Yılmaz'a ait olmadığı çok aşikar olan bu marş kime ait ise bir an önce ortaya çıkmalı, Türk halkı bu büyük şairi yakından tanımalı, çünkü; durum ancak bukadar güzel özetlenebilir.
                                                     İstikbal Marşı
Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak
Dönmeyip Amerika’da, arlanmaksızın yaşayacak.
O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak,
Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak.
Çalma kurban olayım hepsini, ey hırslı çakal
Gariban halkımada bir pul, bırakacak kadar al
Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal
Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemal
Ben ezelden beri aç yaşadım, aç yaşarım
Hangi hükümet beni kurtaracakmış? Şaşarım
Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım
Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım.
Yaktığın yerleri orman diyerek geçme, tanı
işten at, doldur kadroya yatanı
Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı
Satılmadik o kaldı, durma satıver vatanı.
Dalgalanın sizde dolar gibi şimdi ey suçlular
Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular
Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar
Hakkıdır Garip yasamış vatandaşın da gülmek
Hakkıdır ezilmiş milletimin aydınlık bir İstikbal...

                             BU YAZI İSLAMİ ŞARTLARA UYGUNDUR
Bloğ sayfamın yanında yayınlanan reklamları görüyorsunuzdur. Ben daha yeni farkettim 'Gönülden sevenler' isminde bir intenet sitesi, dikkatimi çekmesinin sebebi ise reklamda ki, 'İslami Evlilik Sitesi' yazısıydı. 
Üşenmedim siteye girdim araştırdım. Neden islami evlilik diye bir başlıkta yazanlar aynen şöyleydi; Türk halkını internetteki ahlaksız sitelerden ve aldatıcı arkadaşlık sitelerinden kurtarmak amacıyla açtığımız ilk evlilik sitemiz GonuldenSevenler.com ile Türkiye'deki yüzlerce insanı yuva sahibi yaptık. Misyonumuzu ve ciddiyetimizi yitirmeden Türk halkını hasretini çektiği yuvaya bir adım daha yaklaştırmak için çok daha güçlü geliyoruz.
Bu islami sitler bu kadarla da bitmiyormuş meğer İslami Facebook'un dan tutun da, İslami arama motorlarına, İslami Chat(msn) gibi aklınıza gelebilecek her türlü teknoloji faaliyetinin sözde İslam'a uygun olanı varmış. Bir daha anladım ki; kapitalizmin acıması ve kaybedecek bir dakikası bile yok. Bundan gayrı bu blog'da islami şartlara uygundur. Nasıl olacaksa....

                       BİNDİK METROYA, VARDIK CUMAOVASINA
Deneme seferleri yapılalı çok olmasına rağmen biz daha hiç denememiştik. Bu gün hayırlısıyla arkadaşım Erkan ile beraber metroyu denedik, Taa cumaovasına kadar gittik. İyi kötü izlenimlerimiz oldu, sırası ile sizinle paylaşacağım.
Ancak Metro ile ilgili farkettiğim bir şey bizi Aliağa'ya gelene kadar güldürdü, önce onu sizlerle paylaşayım sonra diğer izlenimlerimi alt alta sıralıyayım.
Cumaovasından Aliağa'ya dönerken yaşandı bizi ve farkedenleri güldüren olay. Metrolarda bulunan, sesli durak belirleme sisteminde, önce Türkçe, sonra da İngilizce konuşuyor. Mesela 'Bir Sonraki İstasyon Kemer' dedikten sonra İngilizce olarakta aynı şeyi söylüyor 'Next Station Kemer'
Buraya kadar herşey normal. Ancak; hatta bulunan, 31 duraktan biri hariç hepsi özel isim, yani İngilizce karşılığı olmayan 'Kemer, Alsancak, Aliağa vs' gibi, ama 'Havaalanı' öyle değil, her dilde bir karşılığı var. Konuşan sistem veya İZBAN bunu bilmiyor olsa gerek, Türkçe olarak 'Bir Sonraki İstasyon Havaalanı' dedikten sonra İngilizcesini de aynen şöyle söyledi 'Next Station Havaalanı' metroyu kullanan turist bunu nasıl anlayacak çok merak ediyorum. İzban'a duyurulur, doğrusu; 'Next Station Airport' olacak. Havaalanı'nın İngilizce karşılığı 'Airport'tur...

  • Aliağa'da kent kart sahibi olmayan insanların metroyu kullanması yasak mı? Bir tane bile kentkart temin edebileceğimiz bir yer yok. Hadi kent kartı buldun bu sefer yükleyebileceğin hiç bir yer yok. Elektronik yükleme kutusunun başı o kadar kalabalık oluyor ki anlatamam, ayrıca aşırı yüklenmeden dolayı yükleme kutusunun kağıt para girişi arızalanmış, giderken yanınıza demir para almayı unutmayın.
  • Aliağa'dan giderken, Hatundere durağında sebebini anlamadığım 10 dk rotar inşallah bir sefere mahsus olmuştur. Aksi taktirde taahhüt edildiği gibi 90 dk Aliağa'dan Cumaovası'na gitmek mümkün değildir. Ki, zaten 110 dk gittik, ama dönüşte tam 90 dk sürdü hakkını yemeyelim.
  • Metroya ilk günden beri rağbet giderek artıyor, hatta okadar çok artıyor ki, seferlerin azlığından dolayı yığılma oluyor. Neyse ki, yakın zamanda sefer sayılarının arttırılacağı açıklanmış.
  • Aklımıza takılan bir diğer mesele ise ücret tarifesi oldu. Cumaovası'ndan Aliağa yanlızca 1.75 kuruş, Aliağa'da indikten sonra istasyondan ev 1.25 kuruş. Yaklaşık 90 km yolu 1.75'e gelirken eve giden 3 km'lik yolu 1.25'e gidiyoruz. Büyük çelişki, Cumaovası metropole bağlı da Aliağa Mars'a mı bağlı? Eshot besleme hattı şart gibi gözüküyor. Metrolarda sürekli konuştuğu için şikayetçi olduğumuz o sesli durak belirleme sistemi meğer ne kadar da önemliymiş. Aliağa'dan Cumaovasına giderken çalışmayan sistem yüzünden yaşlı insanlar ve çevreyi bilmeyenler büyük sıkıntı yaşadı. Çok yaşa konuşan durak...
  • Metronun şüphesiz en iyi yanı Havaalanı'nın içinden geçiyor olması. Havaalanına ulaşmanın zorluklarından dolayı İzmir'li uçak nedir bilmiyordu. Havaş'ın o el yakan ücret tarifesi ve her yerden geçmemesi İzmirlinin canına yetmişti. Hızlı trenle beraber uçak seferleride sıklaşır demedi demeyin.
  • Tam 31 tane durak olması sebebi ile hızlı tren hız yapamıyor arkadaş, yaklaşık 3,5 dakikada bir durmak zorunda kalan tren hız mı yapabilir? Ancak Menemen Aliağa arası 2 durak olmasından dolayı epey bir hıza çıkabiliyor.
  • Kim ne derse desin, beğenin beğenmeyin ama Aliağa'ya gelmiş geçmiş en büyük hizmettir metro. Eleştirilerimizi de lütfen iyi niyetle değerlendirin, hiçbir art niyetimiz yok. Yazdığımız sıkıntıların zamanla düzeleceğinden adımız gibi eminiz.

Hiç yorum yok: